Fler för- än nackdelar med en flyttfirma

Står man inför att genomföra en flytt så har man också två stycken val kring hur man ska sköta denna. Antingen så tar man hand om allting på egen hand (med hjälp av släkt och vänner för att bära naturligtvis) eller också lejer man in professionell hjälp i form av en flyttfirma. Många väljer här det förstnämnda och man gör detta utan att ens ha undersökt den andra möjligheten. Detta gör man på grund av att man har en missuppfattning gällande priset och där man således tror att detta är för högt för att anlita en flyttfirma. Naturligtvis så blir det billigare att flytta på egen hand – det ska man inte sticka under stolen med, men att inte ens undersöka hur mycket en flyttfirma kostar är väldigt slarvigt.

Kort sagt; en flyttfirma kostar inte så mycket att anlita och en flytt på egen hand är något som är väldigt jobbigt – man får således ställa den kostnaden man lägger på en flyttfirma mot det fysiska – och psykiska – besvär som följer en flytt.

När vi säger att en flyttfirma är billig så utgår vi ifrån den stad där konkurrensen dem emellan är som allra störst och där det således sker absolut flest flyttar i Sverige; nämligen Stockholm. Ska man flytta i Stockholm så har man alltså en fördel sett till priset jämfört med andra städer i Sverige och detta beroende på att det stora urvalet och konkurrensen mellan flyttföretag pressat priserna nedåt. Om vi vidare räknar upp några av den andra fördelar som kommer på köpet om man anlitar en flyttfirma i Stockholm så kanske vi kan ge en bättre bild av bekvämligheten som ligger i detta jämfört med att på egen hand sköta sin flytt.

·       Utbildad personal. Att man dels slipper bära- och dels också slipper oroa sig för att bohaget ska gå sönder är en stor bekvämlighet. Personalen på en flyttfirma har vana av att bära det mesta, de har rätt utrustning och de vet hur man packar på bästa sätt.

·       Trafikkännedom och tillstånd. I Stockholm är detta extremt viktigt då bristen på exempelvis parkeringsplatser verkligen kan göra att en flytt tar för lång tid. En flyttfirma har alla tillstånd som krävs och är dessutom väl medveten om hur trafiken fungerar i Stockholm – vilka tider passar, finns det några alternativa rutter och finns det möjlighet att nyttja dessa?

·       Försäkring. Även om personalen är utbildad så kan det hända olyckor. Inträffar det en sådan så är det viktig att man också får ersättning för det som blivit skadat.·       Flyttstädning. I många fall kan man också engagera sin flyttfirma i detta jobbiga moment och detta som en slags extratjänst. Detta rekommenderas verkligen då just flyttstädningen är det överlägset jobbigaste och mest krävande som dessutom måste göras vid varje flytt. Det kan det vara värt att betala några extra kronor för att slippa.

Läs mer om hur en flyttfirma arbetar på https://peterakare.se/