Ett hållbart hem

Du går omkring på det varje dag, men har du funderat på hur ditt golv egentligen ser ut? Har du ett slitet trägolv i din bostad, kan du slipa om det och få golvet att kännas som nytt igen!

Många är idag mer miljömedvetna än för tjugo eller trettio år sedan. Visst fanns det redan då de som värnade om gamla hus, men inte på samma sätt som idag. Då ansågs det lite konstigt om någon ville leva i ett hus som andades äldre tider. Idag är det hippt att inreda i allt ifrån sekelskiftesstil till femtiotalsstil.

Miljömedvetna val för framtiden

Idag är människor mer medvetna om hur miljön påverkas av deras konsumtion. Slit och släng-kulturen som har blomstrat tidigare, är inte längre rådande. Att återanvända eller göra om saker är betydligt vanligare idag än för tio år sedan. Många kikar på olika köp- och sälj-sidor, innan en ny möbel införskaffas till hemmet.

När det gäller renovering kan det vara svårare att använda begagnade saker, till exempel vad gäller tapeter eller golv. Om du däremot tittar på ditt eget golv kan det – om det är ett trägolv – finnas goda möjligheter att ta hand om det. Att slipa golvet och sedan olja eller vaxa det innebär ett stort lyft för hemmet. Är du osäker på om just ditt golv går att slipa, kan du kontakta en firma som arbetar med golvslipning. Går det att slipa är det bra att leja bort arbetet till firman. De har utrustning som gör att det praktiskt taget blir en dammfri slipning. Läs mer om golvslipning på denna sida: golvslipningsollentuna.se