Ett öga för färger

Du vet precis vilken stil du vill ha i hemmet, men du lyckas inte nå den själv. Det sägs att färger styr över ditt humör, och de färger du har gör dig bara irriterad. Dags att skaffa en målare.

Målare och måleri kan ibland göra många människor förvirrade. Är en målare någon som målar hus eller är det någon som målar tavlor? Precis som färg som i färgskala, eller färg som i målarfärg. Om du ska anlita en målare i Stockholm så är det bäst att du vet vilken typ av målare du är på jakt efter och vilken typ av färg du vill ska användas. Har det blivit tydligare? Troligen inte. Men huvudsaken är att den du anlitar vet skillnaden på målare och målare samt färg och färg. Då kommer du inte att komma hem på kvällen och hitta en muralmålning där du tänkt dig något vitt och fräscht.

Målare är inte färgblinda

En målare som är färgblind hade nog varit mycket spännande för dig som kund, och för målaren själv. Inom yrket är det snarare ett mycket gott öga för alla regnbågens färger och nyanser som krävs. Det är till och med så att du ska lita på en målare ifall du får beskedet att det där kommer att bli en alldeles för stark gul färg. Eller att det vita kommer att se mer vitt ut ifall du bryter det i en svag nyans av blått. Den du har anlitat är ett proffs så du bör absolut lyssna.