Innergårdsrenovering Stockholm – vanliga frågor

Dags för en innergårdsrenovering i Stockholm? Många fastighetsägare och BRF:er har redan tagit det steget och genom detta också fått en innergård som dels kommer till användning – och som dels också är väldigt tilltalande för ögat. Det är de stora fördelarna med en innergårdsrenovering.

Oavsett hur pass stor yta det handlar om så kan man åstadkomma någonting som känns både trivsamt och som erbjuder funktionalitet. Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att man planerar en innergårdsrenovering i Stockholm. Vi tänkte gå igenom detta genom att svara på några vanliga frågor i ämnet – enligt följande:

Vad är viktigt vid en innergårdsrenovering i Stockholm?

Det första steget är att hitta en pålitlig utförare som kan ta projektet från start till mål. Helst enligt totalentreprenad vilket förutsätter att det finns en maskinpark och kompetent personal tillhanda. Viktigt är även att renoveringen planeras tillsammans med er och att ni får – baserat på behov, krav och önskemål – ett antal olika alternativ att välja mellan.

Vilka fördelar finns med en innergårdsrenovering?

Dels så ökar trivseln – markant – och dels så ser man även att värdeökningar på både fastighet och på varje enskild bostadsrätt sker. En innergårdsrenovering kan skapa den där lustfyllda oasen dit man gärna går under sommarkvällarna för att grilla, hänga med kompisar och för att se barnen leka. Det ökar trivseln – och höjer värdet.

Vad ska man passa sig för?

Oseriösa företag – vilket tyvärr finns. En viktig detalj som måste skötas handlar om tätskikt. Missköter man dessa och fuskar så kommer det att skapa stora problem i framtiden och leda till höga kostnader. Ett tips i att hitta en kvalitativ utförare är att vara noggrann med referenser och att gärna gå långt tillbaka i tiden för att ringa dessa. Erfarenhet är viktigt!